Theatergroep Bieb is een groep anderstalige Nederlanders die een passie voor theater hebben. Dit jaar zouden zij een voorstelling maken over vrijheid, maar door het coronavirus zijn zij genoodzaakt een andere manier te zoeken om hun verhaal te vertellen. Zie en lees hier kleine stukjes van wat een voorstelling zou worden.

Vanuit de vraag:  ‘voel jij je wel eens gevangen?’ heeft Casimir een gedicht geschreven voor zijn vriend Opa, strijder van zijn vaderland Senegal. Het origineel is in het Frans, maar bij theatergroep bieb heeft hij er een Nederlandse versie van gemaakt. Casimir hoopt dat mensen er nu in deze tijd ook steun uit kunnen halen.

Stel je voor dat vrijheid een mens zou zijn? Wat zou je dan tegen hem of haar willen zeggen? Welke vragen zou je stellen?

Met die vragen ging theatergroep Bieb aan de slag. Rosanne Geerdes schreef vervolgens een tekst, die door Natasha Bambo in beeld is gebracht. Vanuit hun eigen woonkamers werd op afstand de tekst in gesproken door Natasha, Ziad, Roberta, Jeannette en Willie.

Tekst van Jeannette over vrijheid, de Tweede Wereldoorlog, Covid-19, en haar moeder

Toen Roberta de foto’s van 75 jaar vrijheid zag, kreeg zij het gevoel in haar eigen familiegeschiedenis te willen duiken, om de kindertijd van haar vader te delen.

Haar familie in Italië zocht mee en samen kunnen ze nu dit verhaal delen.