Zomerschool Theater school Bieb Zeewolde

Jongeren, veelal kinderen van deelnemers Huis voor taal, hebben met enthousiasme deelgenomen aan de Zomer theaterschool van 22 t/m 26 juli. Onder leiding van theatermaakster Rosanne Geerdes en Natasha Bambo is toegewerkt aan een eind presentatie! Het idee van een eind presentatie was eerst heel spannend maar ze hebben zelf hele mooie verhalen geschreven die zij graag willen delen.

Alle trotse ouders, belangstellenden waren hierbij aanwezig, een certificaat werd uitgereikt door wethouder Egge Jan de Jonge van integratie en onderwijs. Voor deze Huis voor taal / Amif gelegenheid teruggekomen van zijn vakantie.

Iedereen is onder de indruk van de geleverde prestaties van de jonge deelnemers.

Na afloop vroegen alle kinderen: Volgend jaar langer!! Ik wil weer meedoen!

Zomerschool in Dronten:

In de warmste week van de eeuw hebben deze kanjers de Zomerschool in Dronten gevolgd. Kinderen tussen 12 en 18 jaar kwamen elke dag naar FlevoMeer Bibliotheek om te oefenen met de Nederlandse taal. Aan de hand van begrippen over emoties werden lessen gevolgd en theaterworkshops gehouden. Vrijdagmiddag werd de Zomerschool afgesloten met filmpjes die de kinderen zelf gemaakt hadden. Wethouder Roelof Siepel deelde daarna de certificaten uit. De Zomerschool is georganiseerd door Huis voor Taal en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Europese fonds voor asiel, migratie en integratie “Migratie in beweging”.